En något galen kväll...

Mina vänner,

Som jag skrev tidigare så var vi till ett berg igår och drack ett par pilsner och njöt av utsikten. Restaurangen, eller kanske mer puben, hette Schlössle och låg otroligt vackert precis ovanför en vinodling. Jag har ännu inte hunnit prova vinet - men jag lovar att komma med en recension så snart jag fått tillfälle.

Vi började hur som helst uppe på berget där vi träffade några andra utbytesstudenter från bl.a. Finland (Elka, som också studerar juridik), Sverige (Johannes, som studerar ekonomi) samt en kille från Chile. Många utbytesstudenter blir det!

Hur som helst, så fortsatte vi efter vår tämligen långa visit vidare till en bar vid namn "White Rabit" (ja, jag håller med om att bara namnet är lite otäckt) som låg helt dolt i en källare (nedgången såg ut som en tunnelbanenedgång). Många säger dock att de bästa ställena är just de som är små och ligger dolda. Det speciellt med White Rabit var inte bara att de tog pant på flaskorna (1€) utan att de hade livuppträdanden från de som var på puben. Några var riktigt hemska så att säga att de lät som strypta katter hade varit att ge dem allt för mycket beröm för den prestation de gjorde. Nåväl. Johannes hade med sig sin trumpet och skulle spela och träffade då några för oss och honom helt okända personer som ville vara med och "spela jazz". Det blev en väldigt skön stämmning och han var grymt duktig! De spelade ett par låtar tillsammans (fantastiskt när de aldrig setts förr!!) och publiken tyckte verkligen att det var bra. Efter en tid urartade musiken dock till reaggea - något som också hade varit skönt om det inte var för den "lite söta lukten" som spred sig i rummet....Vårt gäng fann gör gott att retirera en bit och började så småningom dra oss hem. Tanken går lite till Ugglas låt "Trubaduren" när han sjunger "men vad jag tror, och har på känn...sitter de nog säkert kvar där än"......


Det är fruktansvärt tråkigt att de fortfarande röker på krogarna här. Det luktar sat...n..om kläderna när man kommer hem. Visserligen är det förbjudet, men de har infört "speciella rökrum" som inte är särskilt bra avgränsade. EU:s tanke är nog fin...men se så bra det fungerar i praktiken.

Idag började jag med att göra en lång och detaljerad lista på saker i rummet som inte var helt perfekt och mailade den till "Herr Wachtmeister". Herrn i fråga blev nog aningen stött eftersom han, som han sa, hade jobbat här i 15år och visste precis var felen var och vad som inte var helt hundra. Jag förklarade att jag ju inte vet vad han vet och därför är det bra att ha det på papper (Det brukar de ju gilla?). I övrigt kritiserade jag städningen en del, då den faktiskt var under all kritik. Mig stör det inte, men jag tänker ju inte städa mer än nödvändigt när jag flyttar. Herrn i fråga blev då aningen stött och påpekade att huset var gammalt och att det inte var något "lyx-hem", något jag väl känner till. Nåväl. Jag tror själva anledningen till hans något överdrivna ilska delvis var att han itne tyckte om att bli krisiterad av en svensk student men mest för att han nu måste vara jäkligt fyndig för att hitta något att kunna behålla depositionen för. Ska se vad han har för fantasi...

I övrigt var vi till bryggeriet "Ganter" och deras "absolut sista" rundvandring. De skulle specialisera sig lite mer nu och kunde därför inte ta emot fler besökare. Vi fick se bryggeriet och även provsmaka ölen. Helt ok för dem båda skulle jag säga! Kul att titta på bryggeriet faktiskt. Ikväll ska vi laga mat tillsammans för att sedan gå till något ställe som serverar Absinth. Blir dock en lugn kväll för mig tror jag...Jag är lite sugen på att komma hem och titta på "Mannen under trappen" på SVTplay....En kopia av en Stephen King film, tror jag..:)

Nåväl. Nu måste jag handla lite och äta något litet innan det är dags att åka till de andra i Stusi (tror jag det stavas?). Jag skriver säkerligen något nytt ikväll/ imorgon.

Pitten i pottan!

/Alexmannen

Kommentarer
Postat av: Fröken Weijland

Åhh va spännande! Var det en termin du skulle vara borta? =)

2009-09-25 @ 23:52:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0